-A +A

Sfinks otwiera w Warszawie swój lokal Fabryki Pizzy

Printer-friendly version

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia i WOOK, otworzył w Warszawie Fabrykę Pizzy. Nowa restauracja, w której serwowane są dania kuchni włoskiej mieści się na Ursynowie przy Al. KEN 20a, w pobliżu stacji metra Kabaty. To już trzecia Fabryka Pizzy uruchomiona w ramach masterfranczyzy przez grupę Sfinksa.

Fabryka Pizzy działa na dwóch poziomach na powierzchni ok. 170 mkw. Dla gości przygotowano ponad 20 stolików, przy których może zasiąść łącznie ok. 80 osób. Na antresoli, ozdobionej charakterystycznymi, okrągłymi przejściami, istnieje możliwość wydzielenia kameralnej sali, gdzie można zorganizować np. spotkanie czy przyjęcie urodzinowe. W cieplejsze dni odwiedzający restaurację będą mieli do dyspozycji letni ogródek z miejscem na 20 osób. W lokalu nie brakuje też udogodnień dla rodzin z dziećmi jak kącik zabaw czy krzesełka do karmienia.

 

We wnętrzu restauracji dominują ceglane ściany oraz drewniane elementy, tworzące ciepłą atmosferę tego miejsca. Swojskość lokalu podkreślają również oryginalne ozdoby, takie jak wałki do ciasta czy zawieszone na ścianach deski do krojenia.

 

- Fabryka Pizzy to koncept, który cieszy się dużą popularnością wśród osób ceniących smak i klimat Włoch. Dlatego też otwieramy kolejny, trzeci już lokal pod tym szyldem, tym razem na warszawskim Ursynowie. Najnowsza restauracja mieści się w dogodnej lokalizacji, w pobliżu stacji metra Kabaty. Liczymy, że w połączeniu ze smaczną kuchnią nowe miejsce szybko zdobędzie wielu stałych gości – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.

 

Fabryka Pizzy wpisze się w upodobania kulinarne miłośników potraw kuchni włoskiej oraz dań w wersji light czy wegetariańskich. Oprócz pizzy w menu znajdują się różnego rodzaju makarony, gnocchi czy risotto, również na razowym cieście. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli wypiekane buły pizzowe z różnymi składnikami. Lokal będzie prowadził także usługę delivery.