-A +A

„Podbijamy smak” w restauracjach Sphinx

Printer-friendly version

Ogólnopolska sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza do oferty sezonową wkładkę pod hasłem „Podbijamy smak”. Wśród nowości pojawiły się dania, których smak podkreślają sosy TABASCO®, m.in. krem z pieczonej papryki, przyrządzona na ostro kofta z krewetkami, żebro BBQ, a także nowe propozycje steków. Oferta dostępna jest do 9 kwietnia w wybranych restauracjach Sphinx, a także w delivery na SmacznieiSzybko.pl.

– Dania w restauracjach Sphinx zawsze staramy się komponować w oparciu o świeże, sezonowe produkty, zwracając uwagę na to, by nie traciły swego wyrazu i orientalnej nuty. Tym razem w ramach najnowszej wkładki smak nowości podbijamy więc sosami TABASCO® i dodajemy im trochę ostrości. Mam nadzieję, że wyrazisty smak naszych najnowszych propozycji przypadnie do gustu klientom i będzie skutecznie ich rozgrzewać w chłodne, zimowe dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu spółki Sfinks Polska, zarządzającej siecią Sphinx.

 

Na początek w ramach oferty „Podbijamy smak” Sphinx proponuje lekko ostry krem z pieczonej papryki i pomidorów, doprawiony TABASCO® Chipotle Sauce, podawany z chipsem grillowanego boczku i odrobiną śmietany albo grzanki z pastą borowikową, duszoną na maśle cebulą i natką pietruszki, z boczkiem lub w wersji bezmięsnej. Nowa wkładka to również 6 dań głównych, w tym kultowa shoarma z udka kurczaka z pieczarkami w śmietanie, serwowana z sałatką wegetariańską i półksiężycami w ziołach. Wśród bliskowschodnich specjałów nie mogło zabraknąć też kofty, która w nowym wydaniu zyskała jeszcze bardziej wyrazisty smak - przyrządzona na ostro z krewetkami i grillowanym boczkiem, podawana jest z sosem pomidorowym z dodatkiem TABASCO® Sriracha Sauce, frytkami i sakiewką grillowanych warzyw. Z tym samym sosem i owocami morza można zamówić też lekko ostre spaghetti, udekorowane kolendrą i grubo mielonym pieprzem. Na miłośników mięs czeka z kolei żebro wieprzowe w ostrym sosie BBQ z sambalem i imbirem, posypane prażonym sezamem i serwowane z frytkami stekowymi oraz bogatą w witaminy i składniki mineralne czerwoną kapustą, a także dwa nowe steki. Klienci do wyboru mają sezonowanego na sucho steka z rostbefu, podawanego z frytkami z batatów, sakiewką grillowanych warzyw oraz ostrym sosem z sambalem i imbirem lub steka z łopatki wieprzowej z kością, serwowanego w glazurze miodowej, z półksiężycami w ziołach i warzywami w sosie TABASCO® Sriracha Sauce.