VIII 2024 | zawarcie umowy masterfranczyzy dot. rozwoju sieci restauracji SPHINX w Egipcie i Arabii Saudyjskiej |
X 2023 | Ogłoszenie strategii Sfinks Polska na lata 2024-2029. |
IX 2023 | Podpisanie umowy licencyjnej na prowadzenie pierwszego Hotelu Sphinx w Żabiej Woli |
IV 2022 | Uruchomienie pierwszej stacjonarnej restauracji The Burgers w Gdyni. |
IV 2022 | Zakończenie restrukturyzacji. Uprawomocnienie się układu w ramach Uproszczonego Postępowania Restrukturyzacyjnego Spółka realizuje postanowienia układu restrukturyzacyjnego |
II 2022 | Sprzedaż 75,01% udziałów w spółce Shanghai Express, do której należą marki WOOK oraz Meta |
I 2022 | Rezygnacja z opcji zakupu spółki Fabryka Pizzy |
VI 2021 | Przyznanie z Agencji Rozwoju Przemysłu pomocy publicznej w formie pożyczki na cele stabilizacji sytuacji w grupie wywołanej pandemią i podwójnym lockdown dla gastronomii |
III 2021 | Wprowadzenie nowych marek wirtualnych „Levant – hummus & falafel” The Burgers, YOLO Chicken, Da Mamma i Och! Pita. |
I 2021 | Rozwój oferty dań gotowych SPHINX i wprowadzenie ich do sieci sklepów spożywczych |
XI 2020 | Zmiana siedziby spółki na Zalesie Górne |
XI 2020 | Rozpoczęcie Uproszczonego Postępowania Restrukturyzacyjnego jako części planu stabilizacji sytuacji w grupie wywołanej pandemią i podwójnym lockdown |
X 2020-V 2021 | Drugi lockdown dla gastronomii z zakazem obsługi gości w lokalach |
V 2020 | Wprowadzenie Antywirusowej Dziesiątki Sfinksa i cyfrowego menu - dodatkowych procedur bezpieczeństwa we wszystkich lokalach sieci Sfinks Polska |
IV 2020 | Rozwój marek wirtualnych dostępnych w dostawie – Yolo Chicken, OchPITA!, The Burgers, Da Mamma |
III-V 2020 | Lockdown dla gastronomii w związku z pandemią - zakaz obsługi gości w lokalach |
VI 2019 | Aktualizacja strategii rozwoju do 2022 r. |
VII 2018 | Otwarcie pierwszej restauracji konceptu „Lepione & Pieczone” w Łodzi |
V 2018 | Uruchomienie smacznieiszybko.pl – autorskiego portalu do składania zamówień online i rozwój w segmencie delivery |
X 2017 | Przejęcie Piwiarni Warki, największej sieci pubów w Polsce |
I 2017 | Zawarcie umów licencyjnych z właścicielami marek Meta Seta Galareta, Meta Disco oraz Funky Jim uprawniających do rozwoju sieci pod tymi szyldami |
XII 2016 | Podpisanie umowy wyłącznej masterfranczyzy ze spółką Fabryka Pizzy uprawniającej do rozwoju sieci pod tą marką |
VII 2016 | Wprowadzenie programu lojalnościowego Aperitif dla gości restauracji sieci Sfinks Polska |
III 2014 | Wprowadzenie nowego standardu i modelu restauracji dla sieci Sphinx |
V – VII 2012 | Rebranding sieci Chłopskie Jadło |
XII 2011 | Zmiana siedziby spółki na Piaseczno |
IIX – XII 2009 | Rozpoczęcie restrukturyzacji oraz wdrożenie kompleksowego programu poprawy efektywności i jakości |
III 2009 | Pośrednie nabycie przez spółkę zależną 32,99% akcji przez Sylwestra Cacka i wycofanie wniosku o upadłość |
I 2009 | Złożenie przez zarząd wniosku o upadłość spółki |
I 2008 | Nabycie udziałów w spółce Shanghai Express, prowadzącej restauracje kuchni chińskiej pod nazwą WOOK |
VI 2006 | Debiut Sfinks Polska na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie |
IV 2006 | Zakup Chłopskiego Jadła |
XI 2001 | Pierwsze notowanie Sfinks Polska na CeTO |
VIII 1999 | Zawiązanie spółki akcyjnej Sfinks Polska |
I 1995 | Otwarcie pierwszej restauracji Sphinx |