|
VIII 2024 |
zawarcie umowy masterfranczyzy dot. rozwoju sieci restauracji SPHINX w Egipcie i Arabii Saudyjskiej |
|
X 2023 |
Ogłoszenie strategii Sfinks Polska na lata 2024-2029. |
|
IX 2023 |
Podpisanie umowy licencyjnej na prowadzenie pierwszego Hotelu Sphinx w Żabiej Woli |
|
IV 2022 |
Uruchomienie pierwszej stacjonarnej restauracji The Burgers w Gdyni. |
|
IV 2022 |
Zakończenie restrukturyzacji. Uprawomocnienie się układu w ramach Uproszczonego Postępowania Restrukturyzacyjnego Spółka realizuje postanowienia układu restrukturyzacyjnego |
|
II 2022 |
Sprzedaż 75,01% udziałów w spółce Shanghai Express, do której należą marki WOOK oraz Meta |
|
I 2022 |
Rezygnacja z opcji zakupu spółki Fabryka Pizzy |
|
VI 2021 |
Przyznanie z Agencji Rozwoju Przemysłu pomocy publicznej w formie pożyczki na cele stabilizacji sytuacji w grupie wywołanej pandemią i podwójnym lockdown dla gastronomii |
|
III 2021 |
Wprowadzenie nowych marek wirtualnych „Levant – hummus & falafel” The Burgers, YOLO Chicken, Da Mamma i Och! Pita. |
|
I 2021 |
Rozwój oferty dań gotowych SPHINX i wprowadzenie ich do sieci sklepów spożywczych |
|
XI 2020 |
Zmiana siedziby spółki na Zalesie Górne |
|
XI 2020 |
Rozpoczęcie Uproszczonego Postępowania Restrukturyzacyjnego jako części planu stabilizacji sytuacji w grupie wywołanej pandemią i podwójnym lockdown |
|
X 2020-V 2021 |
Drugi lockdown dla gastronomii z zakazem obsługi gości w lokalach |
|
V 2020 |
Wprowadzenie Antywirusowej Dziesiątki Sfinksa i cyfrowego menu - dodatkowych procedur bezpieczeństwa we wszystkich lokalach sieci Sfinks Polska |
|
IV 2020 |
Rozwój marek wirtualnych dostępnych w dostawie – Yolo Chicken, OchPITA!, The Burgers, Da Mamma |
|
III-V 2020 |
Lockdown dla gastronomii w związku z pandemią - zakaz obsługi gości w lokalach |
|
VI 2019 |
Aktualizacja strategii rozwoju do 2022 r. |
|
VII 2018 |
Otwarcie pierwszej restauracji konceptu „Lepione & Pieczone” w Łodzi |
|
V 2018 |
Uruchomienie smacznieiszybko.pl – autorskiego portalu do składania zamówień online i rozwój w segmencie delivery |
|
X 2017 |
Przejęcie Piwiarni Warki, największej sieci pubów w Polsce |
|
I 2017 |
Zawarcie umów licencyjnych z właścicielami marek Meta Seta Galareta, Meta Disco oraz Funky Jim uprawniających do rozwoju sieci pod tymi szyldami |
|
XII 2016 |
Podpisanie umowy wyłącznej masterfranczyzy ze spółką Fabryka Pizzy uprawniającej do rozwoju sieci pod tą marką |
|
VII 2016 |
Wprowadzenie programu lojalnościowego Aperitif dla gości restauracji sieci Sfinks Polska |
|
III 2014 |
Wprowadzenie nowego standardu i modelu restauracji dla sieci Sphinx |
|
V – VII 2012 |
Rebranding sieci Chłopskie Jadło |
|
XII 2011 |
Zmiana siedziby spółki na Piaseczno |
|
IIX – XII 2009 |
Rozpoczęcie restrukturyzacji oraz wdrożenie kompleksowego programu poprawy efektywności i jakości |
|
III 2009 |
Pośrednie nabycie przez spółkę zależną 32,99% akcji przez Sylwestra Cacka i wycofanie wniosku o upadłość |
|
I 2009 |
Złożenie przez zarząd wniosku o upadłość spółki |
|
I 2008 |
Nabycie udziałów w spółce Shanghai Express, prowadzącej restauracje kuchni chińskiej pod nazwą WOOK |
|
VI 2006 |
Debiut Sfinks Polska na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie |
|
IV 2006 |
Zakup Chłopskiego Jadła |
|
XI 2001 |
Pierwsze notowanie Sfinks Polska na CeTO |
|
VIII 1999 |
Zawiązanie spółki akcyjnej Sfinks Polska |
|
I 1995 |
Otwarcie pierwszej restauracji Sphinx |