W nowej karcie ze słodkościami znalazły się cztery deserowe pozycje. Klienci mają do wyboru „Sernik z jagodami” na kruchym cieście, „Tartę ptysiową” z crème patissière i wiórkami czekoladowymi, kruchą tartę „Owoce lasu” z dodatkiem jeżyn, borówek, jagód i malin, a także „Brownies” w amerykańskim stylu z płatkami z belgijskiej czekolady oraz z dodatkiem wiśni w żelu. Ponadto, do każdej słodkiej propozycji można domówić herbatę marki Dilmah o wybranym smaku.
- Goście naszych lokali coraz częściej obok dania głównego decydują się zamówić pyszne przystawki i desery. Postanowiliśmy rozszerzyć więc dla nich wybór słodkości w restauracjach i wprowadziliśmy kartę z lekkimi ciastami. Mam nadzieję, że klienci dadzą się skusić na najnowsze smakołyki. Tym bardziej, że dla podkreślenia ich smaku można do nich zamówić rozgrzewającą herbatę, a taki zestaw to bardzo dobry pomysł na jesienno-zimowy czas – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.
Zobacz także
-
2025-04-25 17:51
-
2025-04-09 15:44
-
2025-03-24 20:04